موضوعات این تمرین شامل روند کاشت سبزه جشنواره از ابتدا و طول رشد تا روز ۲۰ اسفند و تاسیس هفت سین با دوریختنیها برای همه رده سنی ،نقاشی داخل مورد پیشگیری از بیماریها و منفصل بهار برای رده اهل سنت ۳ تا ۷ سال ،و کاردستی با دور ریختنیها مربوط بوسیله رده اهل سنت ۸ تا ۱۵ سال است. باید توجه داشته باشید که برای شرکت درون این مسابقه و ارسال آثار تا ۲۰ اسفند فرصت دارید و بعد از ایام جشنواره به برترین آنها جوایز ارزندهای اهدا میشود. «مریم میرموسوی» مربی آشپزی و سفره آرایی برای اینکه سبزه ملیح و سمنو خوشمزهای تو سفره هفت سین امسالتان داشته باشید، در این ماخذ به شما آموزش میدهد. سین هفت سین
«سمنو» یکی از سینهای سفره هفت سین است که از آن به عنوان تشبیه کردن برکت و باروری گیاهان اشتهار بنده میشود. پختن سمنو زمان بر بوده و نیاز به صبر و طاقت دارد. به همین دلیل بانوان تقدم میدهند سمنوی هفت سین خود را از مغازهها خریداری کنند. معمولا در سمنوهای آماده برای اینکه زودتر پخته و تهیه شوند از مواد افزودنی استفاده میکنند و مراحل پخت درون آن رعایت نمیشود. به گفته میر موسوی بهتر است بانوان منطقه در این روزهای پایانی سال با کمیصبر در کنار دیگر کارهای خویشتن سمنو هم بپزند.
بخاطر پخت سمنو برای ۱۰ نفر بوسیله یک کیلوگرم گندم و یک و نیم کیلوگرم آرد گندم حاجت داریم. شروع گندمها را پاک کرده و خوب بشویید. آنرا به مدت ۳ ساعت زیرفون کرده و مجدد بشویید تا کاملا پاکدامن شوند. روی گندمها به معادل ۳ انگشت آب سرد ریخته و میگذارید ۲ روز داخل آب بماند. فراموش نکنید داخل طول این مدت بخاطر اینکه گندمها رایحه نگیرند آب آنها را مرتب عوض کنید. وقتی گندمها جوانه زد آب آن را با گذر از آبکش میگیرید و داخل یک دستمال مبرا و خیس میریزید. روی گندمهای جوانه زده را هم دستمال نم دار بکشید.
غلهها را ۲ روز میان دستمال مرطوب دار قرار دهید. در این مدت هر روز با دست رویشان کمیآب بپاشید تا ریشه دهند. وقتی غلهها لب زدند آنها را از بقچه بیرون کرده و مدت ۲ روز دیگر در سینی بگذارید. هر روز قدری آب روی آنها بپاشید تا ساقهها اهتزاز و نقرهای شوند. وقتی ساقهها نقرهای شد آنها را برداشته با دست خرده تکه و خرد کنید. پس ازآن در سبد بریزید تا آب اضافه آن برود.
اکنون مرحله حقیقی پخت مقدمه میشود. برای اینکار، گندمهای ساقه زده و دانش کرده را درهاون کوبیده خواه با چرخ گوشت چرخ کنید. این امر را ۷ مرتبه تکرار کنید تا شیره اش کاملا خارج شود. در یک ظرف ارشد مقدار کمیآب بریزید و غله چرخ کرده را در دستمال گذاشته با قاعده فشار دهید تا محلول غلیظ قندی دارویی آن درآید. عصاره به دست آمده را با آرد الک کرده داخل قابلمه ریخته و در حرارت زیاد به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بجوشد. در طول جوشیدن نیکو هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید و در حرارت کم نیکو هم زنید. مواد باید حدود ۴ ساعت بپزند تا به شکل حلوا درآید.
داخل پایان سمنو را مدت نیم زمانه ثانیه بگذارید تا نفس بکشد. البته فراموش نکنید موقع پختن برای اینکه مواد خوب تیمار زده شود میتوانید از بادام پوست دار کمک بگیرید. چون پخش کردن بخشی بادام با غشا در سمنو به شما کمک مییواش تا راحتتر هم بزنید.
کاشت سبزه داخل سبو
بخاطر کاشت گندم در سبو به ۱۰ روز زمان نیاز داریم. مقدمه یک شیشه الات غله را یک روز خیس کرده پس ازآن درون یک جامه دان نخی بریزید و روزی یک مرتبه غلهها راکاملا خیس کنید. بعد از ۲ تا ۳ روز گندمها عین و جوانه میکنند. سپس کف یک تنگ را به کلفتی ۵ تا ۶ سانت سنگریزه بریزید وگندمهای آماده شده را چند لایه روی سنگریزهها پهن کنید. سبزهها را آب افشان کرده و یک نایلون که دو جای آن را سوراخ کرده اید را روی سطح کار قرار دهید. دروز بعد نایلون را بر دارید. این سبزه چون در سبو است بوسیله آبیاری اضافی حاجت ندارد. بهره دوبار داخل کمیت آب افشانی کافی است. دقت کنید جای این سبزه باید خنک باشد داخل غیر این صورت کپک میزند.